Coaching, Evenimente

Am atâtea poduri de construit…

pod curcubeuAşa i-a răspuns tâmplarul din poveste (aceea cu care am încheiat aseară Porţia de coaching) fratelui cel mare, când a fost rugat să nu plece, să mai rămână ca să repare prin gospodărie una alta…Cred că avem cu toţii multă treabă de făcut, aşa ca în povestea  cu fraţii certaţi. În loc să ridicăm garduri înalte, care să ţină în afara vederii noastre, situaţiile neplăcute în care am intrat cu voie sau fără voie, am putea construi poduri pentru rezolvări. Ştiu, ştiţi că este ceva complicat, care se face cu multă răbdare, efort, drag de oameni. Dar gândiţi-vă ce merită mai mult? Să te înconjori rapid, de garduri, până când te închizi, te izolezi, sau să construieşti, să deschizi o cale?! Răspunsul la această întrebare e diferit de la om la om, de la situaţie la situaţie, de la moment la moment.

Există întrebări care determină un proces de căutare a răspunsului, care ne transformă; nu răspunsul aflat cât căutarea lui. Cel mai frumos este că aceste întrebări au ecou, căutarea se multiplică, se ramifică şi poate conduce la mai multe soluţii de rezolvare. În coaching le spunem întrebări puternice; deloc întâmplător.

Tot ce construim cu valorile personale, rezistă. De ce? Pentru că ele sunt cele mai trainice materiale de construcţie pe care le are un om la dispoziţie, chiar dacă uneori nu ştie sau nu este conştient de acest lucru. Mi-am dorit ca aseară să fi ridicat cât de puţin colţul perdelei care acoperă valorile personale, adică tot ce e mai bun în voi. Dacă am reuşit sau dacă nu, spuneţi-mi prin comentarii. Le aştept cu interes şi vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost alături de mine, la atelierul de aseară!

Standard

3 gânduri despre „Am atâtea poduri de construit…

 1. Le-am gasit pe facebook, au fost postate azi noapte…un ecou pretios pentru mine. Iti multumesc Camelia!

  Today
  Cozma Camelia
  12:09am
  Cozma Camelia

  e minunat sa intalnesti pe cineva care sa iti puna intrebarile potrivite pentru a gasi raspunsurile la problemele cu care te confrunti…uite acum inteleg de ce in clasele primare, la aritmetica ne puneau sa formulam intrebari cand rezolvam probleme
  Cozma Camelia
  12:21am
  Cozma Camelia

  A fost interesant sa ma deschid, sa vorbesc oamenilor despre visele mele, despre mine…la fel cum interesant a fost si sa+i ascult pe ceilalti, ideile lor sa ma inspire…suntem diferiti dar toti ne indreptam catre acelasi lucru; implinire…ceva de BINE…si cred ca acest flux multiplicat cu numarul celor care am fost in seara asta in sala s+a amplificat si a creeat acea atmosfera efervescenta…mi+e greu sa cred ca a existat cineva care sa fi ramas ancorat in suferinta si resemnare
  Cozma Camelia
  12:26am
  Cozma Camelia

  si daca la ora asta inca nu dorm,este pentru ca incerc sa imi reconfigurez tiparele, care au fost destul de serios zdruncinate in seara asta. Multumesc pentru invitatie.

Scrie un comentariu