Atelier despre ascultare

Picture1Dragii mei prieteni, cunoscuţi şi necunoscuţi (încă) interesaţi de relaţiile interpersoale, de comunicare, de dezvoltare personală, vă anunţ cu plăcere faptul că următoarea Porţie de Coaching o dedic ascultării. Argumentul favorabil alegerii acestei teme a fost acela că pentru a înţelege şi a răspunde unui om cu care stai de vorbă, este strict necesar să îl asculţi. Ascultarea, tăcerea este o parte esenţială a exerciţiului de a relaţiona.

Luni 12 mai 2014 vă invit la cafeneaua Yoobi, între orele 18-20 unde suntem primiţi cu drag întotdeauna. Condiţiile de participare sunt la fel cum le ştiţi, adică bună dispoziţie la purtător, deschidere pentru temă, disponibilitate pentru a răspunde provocărilor pe care vi le voi propune sub forma unor întrebări, că nu degeaba mi-s coach şi expert în comunicare. Abia aştept să vă revăd şi să dăm din nou drumul la treabă, după atâtea pauze (meritate) de Paşti şi de 1 Mai.

Atelierul despre ascultare este pentru cei care ştiu câte ceva despre latura silenţioasă a comunicării dar şi pentru cei care încă nu ştiu mare lucru despre asta. Vom analiza împreună mecanismele înţelegerii unei conversaţii la care putem asista în trei ipostaze : ca observator ( nu neapărat neutru şi veţi vedea la Porţia de Coaching de ce spun asta) ca interlocutor, adică alternativ şi vorbitor şi ascultător.

Vom vorbi despre ascultare, ce este, de câte feluri poate fi, de ce să ne antrenăm aptitudinea de ascultător…Pentru aceia dintre voi care simt nevoia şi au timp să parcurgă câteva noţiuni pregătitoare, vă recomand articolele Ascultare şi puţin suflet, Ascultarea de nivel 3 şi A fi sau a nu fi deschis.

Datele mele de contact sunt aici şi vă rog să îmi scrieţi. Durează doar 1 minut şi astfel voi şti şi eu de voi!

 

%d blogeri au apreciat: