Coaching

Autosabotarea

zambetUna dintre problemele cele mai serioase cu care ne confruntăm zilnic este autosabotarea. Reprezintă o formă de descurajare care se practică zilnic cu cea mai mare sârguinţă. Dacă am face exerciţii fizice cu aceeaşi determinare şi frecvenţă, ce fizic am avea!

Începe dimineaţa în oglinda de la baie ( hm, parcă ai mai luat în greutate, uite şi ceva riduri noi, ce faţă am…) este prezentă toată ziua în propria ta minte. Ştii că ai multe calităţi şi că meriţi mai multă apreciere, ba chiar un post mai bun, mai bine plătit. Vrei să ai propria ta afacere dar totuşi parcă încă nu eşti suficient de bun, de bine pregătit ca să începi, nici foarte carismatic ca să ai priză la clienţi… Îţi faci curaj şi te informezi, studiezi, te pregăteşti intens şi brusc îţi vine un gând pasager care iţi spune că de fapt nu ai timpul nici banii suficienţi pentru a risca o acţiune de anvergură. Însă tu ştii că e o idee bună, ideea ta bună, simţi că eşti capabil să o îndeplineşti cu brio. Ei tocmai asta îţi aduce o mică relaxare, tocmai de aceea nu e nici o problemă dacă o mai amâni puţin, câteva luni ca să întruneşti toate condiţiile necesare. Ba s-ar putea să ai şi norocul să te sfătuiască cineva „de bine” şi îţi suflă şi puţinul avânt pe care îl mai aveai. Seara te ajută să aluneci într-un somn odihnitor (de când tot zic că termin şi tot mai am de lucru…, am rămas în urmă cu plata facturilor, am fost o fraieră că trebuia să îi arăt eu lui…).

Vorbesc despre chestia aia atât de supărătoare prin care ajungi să te târguieşti tu cu tine şi să îţi furi singur căciula. Autosabotarea este cârtiţa care sapă conştiincios tunele şi tunelaşe slăbind rezistenţa fundaţiei, care ar trebui să fie solidă: încrederea de sine.inimi-albastre2.png

Ce e de făcut?  Simplu înlocuim tiparele „nu şi -” cu tipare „da şi +” cât de repede posibil. Cu alte cuvinte renunţăm la abordarea negativă asupra noastră şi a lucrurilor pe care le facem. Punem în loc o analiză pertinentă, cât putem de obiectivă, având grijă să ne păstrăm curajul necesar schimbării.

Cum afumăm cârtiţa?  Cel mai probabil este că unii aţi găsit rezolvări pe care le-aţi încercat, însă cârtiţa a venit înapoi şi continuă să sape galerii. Perspectiva nouă de rezolvare a acestor probleme pe care o aduc în atenţia voastră este coaching-ul, care aduce o schimbare de durată.

Vă pun la dispoziţie un program de coaching individual pe durata a 4 şedinţe de câte o oră pe săptămână, fiecare. Primele două sesiuni vor avea ca rezultat planul vostru personalizat de acţiuni pentru eliminarea autosabotării în timp ce ultimele două şedinţe vor fi dedicate pentru consolidarea rezultatelor obţinute.

Zâmbiţi, acum aveţi soluţia!

 

 

 

 

 

Standard

Scrie un comentariu