Dezvoltare personală

Căutări

cautarisigla-RT.pngÎntâmplător sau nu trăiesc o perioadă de introspecţie. A început către finele anului trecut şi constat că se amplifică pe zi ce trece. E foarte posibil să aibă legătură şi cu faptul că am început anul cu tema Tot ce e mai bun în tine, la atelierul Porţia de coaching din 21 ianuarie 2013 dedicată valorilor personale. După atelier cineva mi-a spus că nu a dormit toată noaptea, pentru că începuse căutarea…Aceeaşi temă am abordat-o ca speaker la întâlnirea din 23 ianuarie 2014 – Coaching Support Group Galaţi, doar că sub o altă formă, mai scurtă dar nu mai puţin profundă decât la atelierul meu personal, unde am timp 2 ore posibilitatea să lucrez cu toţi participanţii. La finele speach-ului cineva m-a îmbrăţişat cu entuziasm şi m-a privit cu ochi umezi, de emoţie. O altă căutare a început probabil…

Chiar dacă nu este primul atelier, nici prima dată când vorbesc în public, ecoul este prelungit şi asupra mea. Pregătirile le încep cu câteva săptămâni inainte, citesc, filtrez, decantez, îmi găsesc inspiraţia, apoi scriu şi revin asupra ideilor capturate pentru a le finisa. Apoi le caut latura practică ca să le pot exemplifica uşor. Prin urmare dacă mă gândesc bine, o cauză pentru căutările mele de acum, ar fi complexitatea temei în care e clar că încă gravitez – valorile personale, roata vieţii, căutarea fericirii, definirea împlinirii, munca pentru îndeplinirea obiectivelor propuse pentru 2014…O altă cauză sau mai degrabă circumstanţă este momentul, etapa de viaţă în care mă aflu dar mai ales felul în care mă proiectez în viitor. Pentru cei care cred că ceea ce fac la atelier sau în general în activitatea de coaching şi comunicare, mă lasă neatinsă şi că vorbesc doar din teorie, articolul de faţă este un răspuns: lucrez mereu cu mine însămi. De când mă ştiu am avut o componentă de interiorizare care mi-a pus aşa o etichetă de „prea mare seriozitate”. Chiar dacă nu a fost pe primul loc, totuşi pentru mine a fost şi este firesc să petrec timp cu mine, să mă întreb cine sunt, ce vreau, ce rost am pe lumea asta. Odată cu anii, cu trecerea prin experienţe definitorii de viaţă ( o mare dragoste, un divorţ urât, despărţirea forţată de fiica mea cea mare, boala şi pierderea fulgerătoare a mamei) necesitatea mea de a căuta s-a aprofundat. Prin trecerea timpului şi prin efortul meu de a înţelege sau de a mă lăsa uneori dusă de val, unele căutări şi-au găsit finalul, dar nu toate…

Sunt curioasă cum este pentru voi? Cât de important este să vă puneţi întrebări şi să găsiţi răspunsurile? Când vă opriţi şi când continuaţi căutările?

Standard

4 gânduri despre „Căutări

  1. Aurelia Grosu zice:

    AM INCEPUT DE MULT,DE MULT LUCRUL IN VIATA MEA..AM SCHIMBAT,AM DELETE OBICEIURI RELE.AM CAUTAT INFRIGURATA MAI MULT SI MAI MULT…PANA CAND AM GASIT…UN OM CARE MI,A ACCESAT TOATE RESORTURILE FIINTEI MELE..A ACCESAT TOATE CAPACITATILE CARE ZACEAU IN MINE..si,ca si Doinita se ocupa de dezvoltarea si antrenarea oamenilor cu o pasiune uriasa,,,,atunci am constientizat ca sunt valoroasa,ca pot face ceva maret pentru mine si ca pot ajuta si pe altii prin realizarile mele existentiale! Doinita,te iubesc si iti doresc succes maxim pe drumul ales ,sa poti atinge multe inimi si sa luminezi multe minti!

    • Căutările mele recente m-au dus către lecţia ta de viaţă. Aurelia, am terminat aseara târziu de citit cartea ta. Sunt sub impresiile puternice trăite din postura de cititor dar şi sub ecoul care a rezonat în mine. Îmi vine greu să vorbesc, să scriu. Cartea ta radiază ceva minunat cu toate că descrie lucruri grele, tocmai de aceea. Credeam că am avut parte şi eu de greutăţi în viaţă, dar după ce am înţeles ce ai trăit şi trăieşti tu, văd lucrurile din altă perspectivă. Chiar dacă mă împăcasem cu ele şi aveam un echilibru, mă iertasem pe mine şi pe ceilalţi, acum înţeleg alte sensuri. Acum stau undeva înauntru şi…caut altfel în viitor. Mulţumesc!

Scrie un comentariu