General

Ce îți place la tine astăzi?

Fiecare dintre noi are în el (este) un set complet de atribute sau calități, pe care de multe ori nu le cunoaște și ca atare nu le utilizează la valoarea (potențialul) lor maximă. Ceea ce este păcat, pentru că fiecare calitate luată separat, dacă este onorată (folosită cu onestitate) așa cum se cuvine poate duce la rezultate excelente. Iar folosite eficient și mai multe deodată, calitățile pot împlini omul, îl pot duce spre realizarea dorințelor sale.

Activează-le pe rând

Atunci cum să facem ca să punem la treabă ceea ce e mai valoros în noi? Iată câțiva pași de urmat:

1. Scrie pe o hărtie 4-5 calități pe care le ai.

2. Gândește-te pe care dintre ele o utilizezi cel mai des și cu ce rezultate.

3. Fă conexiunea dintre calitatea ta, modul în care ai folosit-o și cele mai bune/rele rezultate la care te-a condus. Fixează aceste concluzii cumva în mintea ta, pentru că îți vor fi utile pe viitor, ca un fel de rețetă de succes sau metodă de prevenție, în situații asemănătoare.

4. Acum reia lista și gândește-te pe care dintre calitățile tale le folosești cel mai puțin și cu ce rezultate. La această fază e foarte probabil că vei descoperi că ai și alte calități importante, la care nu te-ai gândit când ai scris pct.1.

5. Alege pentru azi, una dintre calitățile uitate și pune-o în mod conștient la lucru. Exersează onorarea ei ( adică folosește-o în scopuri oneste atât pentru tine cât și pentru ceilalți) și notează rezultatele concrete la care ajungi la finele zilei. Fii atent și la stările, emoțiile pe care le trăiești în timp ce lucrezi la pct.5

Sunt foarte curioasă ce calitate veți alege pentru azi  și la ce va conduce munca voastră de a vă onora. Lasați-mi vă rog un comentariu la articol ca să știu de voi.

La final vă reamintesc că nu există defecte ci numai calități folosite în exces!  

Standard

Scrie un comentariu