Dezvoltare personală

Cheia încrederii

cheie 1sigla RTCare este în opinia voastră cheia încrederii în propriile forţe?

Cine vă poate ajuta să vă creşteţi încrederea în voi?

Ce opţiuni de a realiza acest deziderat aţi găsit până acum?

Vă provoc evident la un viitor atelier despre încredere, dar până atunci vă provoc la un mic chestionar, cel de mai sus.

Aştept răspunsurile voastre şi alte întrebări din aceeaşi zonă!

Standard

4 gânduri despre „Cheia încrederii

 1. Cheia increderii? Pfff… nu este tocmai o intrebare usoara.
  Pt mine, increderea a venit din reusite, dar a venit si din esecuri, pt ca am invatat din ele. Am avut perioade lungi fara incredere in mine, dar acum am inteles ceva: trebuie mereu sa concurezi cu tine si sa incerci sa fi mai bun decat ai fost ieri, dar nu incerca sa concurezi cu altii, pentru ca nu stii pe ce drum au pornit ei si ce au facut sa ajunga pana acolo.

  • Nicoleta Doina Radu zice:

   Tocmai de aceea am şi adresat-o , pentru că în demersul de a răspunde la aceasta intrebare, se pot produce chestii interesante în mintea celui care acceptă provocarea. Cam la fel e şi la mine, cheia încrederii sunt rezultatele acţiunilor mele. O lungă vreme din viaţa de adult, am crezut sincer că încrederea în mine vine şi de la oamenii dragi dar am învăţat pe calea cea grea că umblu cu cheia de gât! Şi odată înţeles acest adevăr am câştigat.

   Claudiu, sunt curioasă ce răspuns ai da la celelalte două întrebări?!

 2. La a doua intrebare, „Cine vă poate ajuta să vă creşteţi încrederea în voi?”, cred ca ajuta sa ai o familie sau prieteni care sa te sustina, dar pentru sfaturi pertinente problemei tale probabil ca ai nevoie de un mentor.
  In afara de asta, totul depinde de tine si trebuie sa vina din interiorul tau.

  Iar la ultima intrebare, „Ce opţiuni de a realiza acest deziderat aţi găsit până acum?”, cred ca am raspuns. Nu stiu daca as putea aduce un raspuns mai bun decat: Incearca mereu sa concurezi cu tine insuti. Fii mai bun decat ai fost ieri, iar daca nu ai reusit, atunci vei fi mai bun maine.

 3. Nicoleta Doina Radu zice:

  Mulţumesc pentru răspunsuri, Claudiu. Familia, prietenii, profesorii, modelele pe care ni le alegem pot fi de ajutor dar dacă nu se face efortul din interior, în mod conştient, pentru sine…rezultatele pot fi nestatornice,lipsite de trăinicie. Aşa cum spui şi tu, dealtfel. Toate ca toate, ne dorim să avem încredere în noi şi să o menţinem sau să o creştem. Fără efortul zilnic de a avea grijă de noi înşine, din punct de vedere al încrederii, respectul nostru de sine poate descreşte. Şi ce dacă nu e simplu, şi ce dacă avem de lucrat zilnic la acest deziderat? Cine să lucreze la propria mea încredere? Avea unul Fizz o melodie din care îmi vine să citez în glumă, la modul cel mai serios: Dacă nu eu atunci cine? 😀

Scrie un comentariu