General

Dascăli pentru suflet

Am citit astăzi în Viaţa Liberă, un articol trist despre condiţia dascălului. O realitate, orice realitate poate fi privită dintr-un unghi defavorabil dar şi dintr-unul favorabil. Concret mă gândesc că au existat şi există în toate şcolile dascăli adevăraţi iar noi putem să le recunoaştem calităţile, să ne arătăm respectul şi aprecierea într-un mod insolit. Asta pentru a le mulţumi încă o dată chiar azi de 15 septembrie!

Cum? Ştiţi campania aceea de pe facebook cu lista de 10 cărţi are te-au impresionat? Pornind de la acea idee, hai să facem şi noi o campanie pentru dascălii de suflet. 

Vă invit deci să intraţi pe facebook (voi posta acolo acest articol la care vă rog să interveniţi prin comentarii) şi să scrieţi numele unui/unor dascăli (învăţători şi profesori) care v-au transformat pe viaţă, prin măiestria şi dragostea cu care v-au educat. Scrieţi şi motivele pentru care v-au rămas în amintire, pentru că la urma urmei asta e povestea care merită a fi spusă.

Amintiri şi emoţii de septembrie

Sunt convinsă că azi aţi retrăit amintiri şi emoţii, de pe vremea când aţi mers prima oară la şcoală sau la liceu. Acolo aţi întâlnit cu siguranţă oameni deosebiţi care deşi păreau a fi dascăli obişnuiţi, s-au dovedit de-a lungul anilor să fie nişte magi. Chiar dacă gestul nostru de mulţumire este mic, sper că le va aduce bucurie. Prin urmare vă invit să vă arătaţi aprecierea faţă de cei mai dragi profesori pe care i-aţi avut sau i-aţi întâlnit, prin menţionarea cu tot respectul cuvenit a numelui şi a şcolii la care au activat sau activează. Mă gândesc la acei oameni numiţi învăţători sau profesori, care ne-au atins şi transformat pentru tot restul vieţii, prin arta profesiei lor.

Standard

Scrie un comentariu