Evenimente, General

Dan Puric – suflet românesc

Dan-Puric-si-Corneliu-Marcu1Joi l-am văzut, ascultat şi aplaudat pe Dan Puric la Focşani, unde a vorbit două ore despre sufletul românesc, aşa cum îl simte el. Am avut o mare bucurie interioară să îl revăd, cu o temă atât de ignorată de societate în ansamblul ei. Sala era arhiplină şi nu pentru că participarea era gratuită ci pentru că vorbele lui Dan Puric au puterea de a zidi. Am fost impresionată încă o dată de reacţia lui Dan Puric, de bucuria şi emoţia lui autentică, de a-şi pune arta sa în slujba noastră, cu dorinţa arzătoare de a ne face să ne simţim un tot. În conferinţa despre demnitate pe care a avut-o la Galaţi acum doi ani am remarcat acelaşi lucru. Dincolo de toate şi atunci şi acum, am văzut ce mult îşi doreşte Dan Puric să anime patriotismul şi omenia românească, în dimensiunile lor naţionale, pornind de la a aprinde lumânarea conştiinţei fiecărui român în parte.

Nu ştiu câţi alţi oameni de talia lui fac acest demers de a călători prin toată ţara ca să le insufle românilor puterea de a renaşte!

Dan Puric: Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca odată plecat în lume să-i tămăduiască şi pe alţii!

Standard

2 gânduri despre „Dan Puric – suflet românesc

  1. Daniela Filip zice:

    Pleci bogat sufleteste de la o asemenea intalnire, intelegi de ce vrei sa fii cand toti vor doar sa aibe…
    Nadajduim ca aidoma lui si prin altii, sa se atinga masa critica a unei reale schimbari.
    De mentionat ca exista in librarii cartea ”Suflet romanesc” a lui Dan Puric.

    Imbratisari racoroase!

Scrie un comentariu