Coaching, Coaching în practică, Evenimente

Decembrie cu noutăţi pentru coachi

inimi-albastre2.pngAm avut timp să îmi aranjez impresiile adunate la conferinţa ARC 2013 Challenges of Coaching şi să mai desfăşor câteva activităţi, care mi-au umplut toată săptămâna trecută. Cu evenimente la Galaţi – atelierul 4 Autosabotarea din Porţia de Coaching, la Yoobi, apoi cu susţinerea unui pitch despre coaching– arta transformării umane la OpenConnect Galaţi şi la Brăila – atelierul Dincolo de Cuvinte, limbaj non verbal din Porţia de Coaching. Pe lângă munca depusă am primit înapoi o mare bucurie şi satisfacţie, am avut feedback pozitiv şi am cunoscut mulţi tineri.

Pentru decembrie şi ianuarie am deja planuri.  La conferinţa de coaching am avut plăcerea să-l revăd pe Cristian Tudora ACEA, despre care vă spuneam că este primul coach cu care am parcurs Certificate în Executive Coaching, acreditat AoEC în noiembrie 2010 şi pe care îl admir mult pentru profesionalism. Cristian face de mulţi ani, pe lângă cursuri de formare în executive coaching cu acreditare AoEC şi ateliere lunare de coaching în practică. Dacă ar  fi Bucureştiul mai aproape, m-aş duce de fiecare dată acolo, tocmai ca să fac practică alături de profesionişti. Coaching-ul are nevoie de practică şi studiu continuu şi iată de ce, m-am hotărât să creez şi la Galaţi o asemenea oportunitate. Dar am nevoie de voi, cei care faceţi această frumoasă meserie de coachi!

Începând din 15 decembrie ora 15, vom face şi noi practică de coaching la Galaţi. Am creat împreună cu colega mea coach Silvia Mircioi, pe LinkedIn un grup intitulat Coaching in practică Galaţi Brăila, ca să vedem câţi coachi profesionişti sunt în zona noastră. Căutaţi-ne acolo şi daţi de veste. Căutăm coachi acreditaţi, cu experienţă dar şi începători, precum şi studenţi în programe de coaching, indiferent de numele şcolii de coaching absolvite sau pe care o urmează în prezent.

Vă invit şi cu acest prilej să ne contactaţi pe mine sau pe Silvia şi să strângem rândurile, pentru beneficiul nostru al tuturor. Ce vom face concret? Ne întâlnim în fiecare lună pentru 2-3 ore, într-un spaţiu agreabil pe care îl convenim de comun acord, la un ceai sau o cafea, şi  facem coaching în practică, pe subiecte de discuţii reale. Am participat la asemenea exerciţii şi sunt foarte utile. Se realizează în simultan, sesiuni de coching rapide în grupuri de câte 3 persoane, pe roluri coach, client, observator. Se dă feedback profesionist . Se continuă cu alte sesiuni scurte de coaching până când toţi cei prezenţi au avut pe rând toate rolurile, au trecut prin toate ipostazele de coach, client şi observator. Se dă feedback. La final se schimbă impresii în grupul extins, se trag concluzii. Este un mod de studiu aplicat şi învăţare continuă, care în opinia mea este foarte necesar. E un schimb de experienţă etraordinar la care vă invit cu toată inima!

Aş prefera să primesc informaţiile de la voi ca şi comentarii la acest articol, le-aş centraliza mai uşor în acest fel. Însă e deschisă invitaţia şi la grupul creat pe LinkedIn. Sau puteţi da e-mailuri la doinaradu06@yahoo.com, dinu_silvia@yahoo.com.

Standard

Scrie un comentariu