Dacă doriţi să comentaţi

Despre iluzia suferinţei

sigla RTEste primul articol din această categorie nouă Dacă doriţi să comentaţi pe care tocmai am înfiinţat-o. Vă voi oferi pretexte – idei şi autori pentru a comenta, provocându-vă şi pe această cale să vă exprimaţi opiniile, să împărtăşiţi experienţe (dacă vreţi).

„Ştiind că nu poate fi anulat ceea ce există – pentru că există deja – spuneţi DA, acceptaţi şi faceţi ceea ce este de făcut în situaţia respectivă, fără a opune rezistenţă şi a crea astfel negativism, suferinţă, nefericire.”

Citatul este extras din cartea lui Eckhart Tolle Puterea prezentului iar titlul articolului îmi aparţine, ca interpretare personală a contextului mai larg al cărţii.

Ce spuneţi, aveţi chef să comentaţi?

Standard

2 gânduri despre „Despre iluzia suferinţei

  1. gabi zice:

    De ce balada Miorita trebuie sa @dainuie peste veacuri in fiecare dintre noi? Este o aberatie sa nu vrei sa intervii intr-o problema , sa imbunatatesti cat de cat sfarsitul,ca sa nu te duci ca vita cu capul plecat spre esafod.Viata mi-a aratat ,cel putin mie,ca intotdeauna exista si o a doua varianta. Tie nu?

  2. Nicoleta Doina Radu zice:

    BUn venit pe blog Gabi!. Sigur că şi mie mi-a arătat viaţa că există mai multe variante de a rezolva o situaţie. Despre asta este vorba cumva şi în toată cartea din al cărei context am dat citatul respectiv. Doar că accentul este pus pe ideea de a face tot ce se poate într-o anume situaţie, fără a cădea în negarea unor lucruri deja întâmplate (la asta se referă acceptarea ca termen opus al rezistenţei). Chiar nu e nicio conotaţie mioritică aici dar cred că înţeleg de ce se poate percepe şi aşa. Cu toate astea întregul text al cărţii promovează ideea de a lua viaţa aşa cum este, acceptarea nefiind o supunere mioritică ci decizia înţeleaptă de a vedea realitatea aşa cum este, fără a cădea în tentaţia de a opune rezistenţă, a crea suferinţă, nefericire. Mai simplu spus în loc să ne lamentăm că vai…ce nenorocire am păţit, cât suferim noi pentru că…etc. mai bine e să acceptăm realitatea şi să facem tot ce putem mai bine în acele condiţii. Inclusiv să căutăm soluţii alternative.

Scrie un comentariu