Coaching, Dezvoltare personală

Din dragoste sau cu teamă?!

sigla RTAseară am avut din nou plăcerea să vă întâlnesc la Porţia de Coaching. Este cazul să le mulţumesc încă o dată celor de la cafeneaua Yoobi, pentru deschiderea lor de a găzdui astfel de evenimente, care ies din sfera obişnuită şi tulbură „zonele de confort”. Mă simt întotdeauna bine primită acolo, sunt ca acasă. Dincolo de spaţiul de lumină şi culoare, atmosfera deschisă am creat-o împreună, cei care am discutat despre viaţă, aşa ca între prieteni.

Până la urmă ceea ce am vorbit despre influenţele de tot felul, care ne bombardează, care ne conduc sau pe care le dirijăm noi, care ne complică sau ne simplifică lucrurile, este un fragment de viaţă autentică. Cu alte cuvinte vă mulţumesc celor care aţi ales voit să petreceţi 3 ore din timpul vostru liber, în compania mea şi a altor oameni pentru care dezvoltarea personală are importanţă.

Atelierul de aseară m-a umplut de energie, m-a făcut să zâmbesc în cana de cafea, amintindu-mi dimineaţă starea minunată cu care s-a încheiat seara.

În concluzie la cele povestite ieri, punctez faptul că dincolo de toate motivaţiile, în esenţă acţionăm din două mari motive: din dragoste sau de teamă.

teamaFrica îmbracă multe aspecte şi poate să fie atât de bine trucată încât să pară altceva. Aici e loc de o întreagă discuţie… Însă a gândi, a vorbi, a acţiona, a trăi cu temeri ( de a te face de râs, de a fi pedepsit, de a fi judecat greşit, de a fi izolat de grupul de prieteni, a fi bârfit, de a fi luat de fraier, de a rămâne de căruţă, de singurătate, de a fi dezamăgit, rănit,…) înseamnă a ţine tot timpul atenţia concentrată pe punctele tale slabe ca om, sau pe minusurile situaţiei în care te găseşti. Cu alte cuvinte înseamnă o permanentă alimentare a fricilor, care ghiciţi ce fac? CRESC! Cât de distructivă este chestia asta?!

dragosteÎn schimb dragostea ne încarcă cu energie. A gândi, a vorbi, a acţiona, a trăi cu drag de oameni înseamnă a ţine tot timpul atenţia concentrată pe punctele tale tari ca om, pe plusurile vieţii în general. Cu alte cuvinte o permanentă alimentare a energiei pozitive, a şanselor de reuşită, a încerederii, care CREŞTE!

Trăind între oameni plătim tribut zilnic stărilor sufleteşti, percepţiilor, influenţelor. Depinde de noi să alegem o atitudine sau alta, pe plus sau pe minus în funcţie de felul în care ne poziţionăm faţă de linia de mijloc (echilibru).

Voi între ce fel de oameni vreţi să fiţi, cum vreţi să trăiţi, cu dragoste sau cu teamă?

Standard

Scrie un comentariu