General

E singurul show…

Pentru seminarul Nevoia de a crede în sine pe care l-am susținut sâmbătă 31 ianuarie 2015 am ales ca motto un îndemn inspirat din textul Despre oamenii fericiți, al scriitoarei Cella Delavrancea, care reprezintă un adevăr simplu și ignorat: Amintiți-vă asta, prietenii mei : nu ne mai putem întoarce niciodată înapoi, acesta e singurul show pe care îl jucăm.”  

În această ordine de idei

am punctat împreună la seminar, faptul că este păcat să (ne) lăsăm viața  (timpul) să curgă fără a face tot ce putem noi pentru noi înșine. De multe ori avem așteptări prea mari de la oamenii din viața noastră, în sensul că ne punem în ei nădejdea de a ne da încredere în noi, ba chiar dorim ca ei să ne garanteze fericirea. Dincolo de faptul că punem inconștient o presiune enormă pe ei, ne creăm în mod cert premisele pentru o mare dezamăgire, poate și o mare ceartă sau ranchiună. De ce? Pentru că nu vor reuși , nu au cum…

Dar hai să fim realiști

și onești cu noi înșine: de ce ar face oricine altcineva lucrurile mai bine pentru noi, decât am putea chiar noi singuri? Cum ar putea altcineva să ne cunoască atât de bine, atât de profund și să fie atât de altruist, încât să facă totul perfect pentru noi?! De ce acel altcineva s-ar uita pe sine total, ca să aibă grijă să ne facă pe noi să fim încrezători sau fericiți, în timp ce viața lui curge și nu se mai întoarce? Dar oare el, nu are de făcut acest lucru pentru sine, nu are o datorie față de chiar viața lui?!

Accept and own who you are!

Cine suntem? Cum ne acceptăm? Cât de mult ne cunoaștem și ne înțelegem pe noi înșine? Ce dorim noi de la noi? Sunt întrebări pe care mai devreme sau mai târziu ajungem să ni le adresăm în convorbirile interioare. Răspunsurile diferă de la om la om însă calea pare să fie una singură = cunoașterea. Luați-vă în stăpânire, acordați-vă voi vouă TOATE prerogativele de putere și faceți zilnic conștient, cu dragoste, cu respect, răbdare și perseverență , ceva bun pentru sinele vostru. Așa vor deveni vizibile pe voi încrederea, lumina din privire, bucuria, claritatea minții, plăcerea de a cunoaște oameni noi, puterea de a visa sau de a merge către alte orizonturi, dorința de a găsi, a da sau a reda un sens însemnat vieții voastre. Și când veți avea, veți putea și dărui încredere!

Standard

Scrie un comentariu