Dacă doriţi să comentaţi

La noi acasă în România

Ioan Scurtu - IM1Azi am citit un material despre ceea ce credem/percepem și ce este în realitate, despre importanța de a cunoaște și a ne iubi istoria, aruncată deja de câțiva ani buni în derizoriu, despre importanța de a ne documenta, de a citi texte autentice, cu diferite puncte de vedere – pentru a ne forma o perspectivă cât mai obiectivă.

Este vorba despre interviul acordat de prof.univ. dr. Ioan Scurtu publicației România Eroică, pe care l-am preluat aici de pe blogul Gândește.org  și pe care îl pun la îndemână ca să îl citiți.

Cum vi se pare? Ce ecou trezește în voi? Cum ar fi să înlocuim obiceiul de a lua informația de-a gata pe motiv că ‘așa a zis … cutare la televizor‘, cu una citită și gândită chiar de noi, pe baza mai multor surse bibliografice? Fără a ne lua veleități care nu ne aparțin, acest exercițiu de documentare și apoi de formulare a unei opinii personale referitoare la un anumit eveniment,  ne-ar ajuta să progresăm. Puneți asta în balanță cu privitul la televizor, cu îngurgitarea unor opinii deja create de alții și vedeți unde s-a ajuns.

În aceeași ordine de idei, am văzut zilele trecute filmul american Rețeaua (1976), care a luat 7 premii Oscar la vremea lui, printre altele și pentru scenariu. Priviți-l și judecați singuri!

Standard

Scrie un comentariu