Dacă doriţi să comentaţi, Dezvoltare personală, General

Ne trebuie valori!

isSimţim cu toţii că peste tot au apărut non valorile. Asta ne împovărează şi ne face să trăim urât. Ce sunt valorile personale am tot vorbit la Porţia de Coaching şi pe blog, cum le putem accesa e o altă discuţie, pe care fiţi siguri o voi continua. Vreau să vedeţi însă o altă perspectivă, care vine din partea unui om care studiază şi predă etica aplicată.

Definiţii

De la Wikipedia enciclopedia liberă aflam iute că: Etica (din greacă ἦθος ēthos = datină, obicei) este una din principalele ramuri ale filosofiei și poate fi numită știința realității morale; ea se ocupă cu cercetarea problemelor de ordin moral, încercând să livreze răspunsuri la întrebări precum: ce este binele/răul? cum trebuie să ne comportăm? 

Tot de acolo vedem că: Etica aplicată este formată dintr-un mănunchi de discipline care încearcă să analizeze filosofic situații, dileme din lumea reală.Un rol central în etica aplicată îl joacă argumentarea bazată pe cazuri. Țelul urmărit este cel al identificării convergențelor, în cazuri determinate, dintre analizele făcute din perspectiva unor teorii etice diferite.

Argument

Necesitatea unei „injecţíi” de valori în societatea contemporană, în lumea socială, politică, financiară, în educaţie, în sănătate, oriunde în lumea largă este o certitudine pentru mulţi dintre noi.

Iată ce are de spus un profesor universitar despre aceste lucruri, în emisiunea Garantat 100% cu Julien Săvulescu, profesor de etică aplicată şi directorul centrului de etică aplicată de la Oxford. Daţi un click mai jos.

Întrebare

Voi ce părere aveţi?

Standard

2 gânduri despre „Ne trebuie valori!

  1. Daniela Filip zice:

    Felicitari pentru trimiterea la emisiunea ”Garantat 100%”, favorita mea de la TVR.
    Aici, printre altele poti vedea valori autentice!

  2. Nicoleta Doina Radu zice:

    M-a uns pe suflet emisiunea asta, ca de altfel toate emisiunile Garantat 100%. Pe lângă Cătălin Ştefănescu o urmăresc şi pe Eugenia Vodă cu Porfesioniştii, de mulţi ani de zile. Ne dau ocazia să auzim lucruri importante din viaţa unor oameni de cultură, din toate domeniile de activitate…Sper să audă multă lume ce au de spus despre valori şi cum ne schimbă ele viaţa, poate atingem odată masa critică necesară să facem diferenţa justă dintre valori şi non valori, la nivelul societăţii.

Scrie un comentariu