Dezvoltare personală

Nevoia de a crede în sine

Este esențială pentru evoluția oricărei persoane, care simte pe dinăuntru o separare, un dezacord, o desprindere din ceva…indiferent de ceea ce spun ceilalți, dacă ne încurajează sau nu, dacă ne susțin sau nu, dacă ne apreciază sau nu. Indiferent de reacțiilor oamenilor avem datoria să ne împlinim.

Adică cum?

Senzația fizică (dar nu numai) de întregire vine atunci când pe dinăuntru te simți complet, când acel dezacord dispare, și simți că te-ai lipit la loc, de acel ceva de care erai cumva desprins. Sau poate că la tine s-a alipit o bucată care se desprinsese mai demult și îți lăsase sentimentul unui gol. Sunt multe feluri în care se poate resimți. Dar ce stare minunată este prin odihna, pacea pe care o aduce, prin forța pe care o răspândește cu viteză înăuntru și prin lumina pe care o radiază pe chip. Vă mai amintiți când ați trăit ultima oară așa ceva?

Dacă încă nu vi s-a întâmplat

Puteți ajunge acolo: fiți atenți la ființa care sunteți, acceptați-vă așa cum sunteți, onorați-vă sinele prin a cunoaște și mai ales a respecta tot ce e valoros acolo. Pentru a realiza toate acestea într-un parcurs firesc, chiar dacă lent și uneori dificil dar sigur și trainic, e nevoie doar să credeți în voi.

Ca la orice început de an, gândurile zboară spre viitor: oare cum va fi 2015, ce se va întâmpla, cum voi reuși să…, cine îmi va fi alături sau împotrivă, cum voi continua să …? Toate întrebările acestea conțin în ele răspunsuri, pe care le vom descoperi fiecare la timpul său și mai ales în maniera personală. Însă pentru a găsi cele mai bune răspunsuri, începeți prin a (vă) onora în fiecare zi nevoia de crede în voi înșivă!

Un infinit în culori

În 2015 stăm sub semnul infinitului iar Ființa, imaginația, iubirea, împlinirea, bucuria, ambiția, atitudinea, tenacitatea, disciplina, curajul, prietenia, dragostea, respectul, asertivitatea, omenia, onestitatea… sunt culorile cu care artistul care locuiește în fiecare dintre noi, pictează în fiecare zi exact ceea ce (dorește) trăiește.

Standard

Scrie un comentariu