Dacă doriţi să comentaţi, Dezvoltare personală

Nici un meci nu se câştigă din tribună

sigla-RT.pngAm auzit această remarcă în timpul unei emisiuni tv, şi mi-a rămas lipită în auz, dacă pot spune aşa. M-a frapat faptul că această propoziţie concentrează în ea toată esenţa unui proces de schimbare, de transformare, de atingere a rezultatelor dorite, de împlinire a obiectivelor stabilite. Poate că nu e de mirare faptul că am asociat imediat cele auzite cu procesul de coaching, cu rostul în sine al acestei meserii, având în vedere că mă gândesc aproape continuu la chestiile astea…

Sunt curioasă cum vi se potriveşte această afirmaţie, în domeniul vostru de activitate sau în viaţa personală. Vă rog să comentaţi într-un post scurt la acest articol.

Ideea este că dacă vrem să câştigăm e cazul să coborâm în arenă, acolo unde are loc lupta şi să intrăm în miezul ei. Sigur că nu e obligatoriu. Unii ar spune chiar că nu e pentru toată lumea, că mai trebuie să şi piardă cineva pe lumea asta. Sunt parţial de acord cu această opinie, deoarece orice om are de dat în viaţa lui, în anumite momente (etape) nişte bătălii importante, chit că vrea chit că nu vrea.

De ce ar renunţa din start la şansa de a câştiga?! Cu cine se dau bătăliile importante? Aici vă rog pe voi să continuaţi…

 

 

Standard

4 gânduri despre „Nici un meci nu se câştigă din tribună

  1. In concurs se inscrie cine vrea sa participe,in concurs participa doar cel care are o motivatie asa de puternica,incat se antreneaza disciplinat si hotarat,dupa un program bine structurat,in fiecare zi! Bun! Si chiar daca face toate astea,e posibil ca in competitie sa fie pe locul doi sau trei,dar..important este ca a iesit din zona de confort ,si.a ridicat mingea la fileu si s.a automotivat sa inceapa! Scrie in Biblie ca…Dumnezeu nu dispretuieste inceputurile slabe!Iata,deci..avem un aliat de nadejde in El! Succes maxim in competitiile viitoare! Am invatat de la antrenorul meu ca atunci cand spui lupta,lupta atragi,iar eu prefer sa fiu in competitie loaiala cu mine,nu in lupta! Imi suna mai cald si calm! Succes,Doinita!

  2. Nicoleta Doina Radu zice:

    Mulţumesc mult Aurelia, mult succes şi ţie! În accepţiunea mea ideea din titlu este o metaforă pentru confruntarea cu sinele. La acest gen de competiţie mă refer. E adevărat că suntem cu şi fără voia noastră în competiţie cu alţi semeni mai mereu, ceea ce nu este rău deloc. Prin compararea onestă a forţelor avem cu toţii de învăţat, unii de la alţii, unii despre alţii. Însă prin natura muncii mele de coach mă atrage cel mai mult competiţia cu sinele, dorinţa de a fi mereu mai bun decât ai fost. Lupta despre care vorbesc în articol, se dă în opinia mea în interior, între comoda stare de spirit „las’că-i bine şi-aşa” şi incomoda necesitate de face şi altceva, de a gândi şi altfel, de a lărgi orizontul…Între o stare de inerţie, veche şi una nouă a fost mereu o confruntare. Când câştigă noul apare schimbarea ca un curcubeu după ploaie. Când e mai puternică inerţia şi comoditatea, se adâncesc nemulţumirile şi senzaţia de neîmplinire. Însă aşa cum ai spus şi tu, într-o competiţie mai ales cu sinele, intră doar cine îşi doreşte asta!

Scrie un comentariu