Comunicare

Oamenii nu vor să comunice!

inimi-albastre1.pngOamenii nu vor să comunice! Adevărat sau fals?

Am auzit azi această părere, expusă cu convingere într-o conversaţie amicală care mi-a făcut o reală plăcere. Am zâmbit şi nu m-am exteriorizat imediat, aşteptând politicoasă ca interlocutorul meu să facă o pauză. Dar pe dinăuntru am reacţionat imediat, am spus sus şi tare (pe muţeşte) că NU, nu e aşa. În opinia mea oamenii vor să comunice, au mare nevoie de asta dar nu ştiu să o facă, nu au ocazia să o facă, le e teamă să încerce. Pornind de la această mică conversaţie de seară, mă gândesc să vă cer răspunsuri la următoarele două întrebări, prin exprimarea opiniei voastre personale şi nu printr-un răspuns de genul: în general, se pare că, se spune că…:

1. Ce crezi că îi împiedică pe oameni să comunice între ei?

2. Cum ţi-ar plăcea să aibă loc comunicarea dintre tine şi alte persoane?

Dacă aveţi alte întrebări la care să răspundem în aceeaşi tematică, scrieţi-le în comentarii la acest articol. Mulţumesc!

Standard

2 gânduri despre „Oamenii nu vor să comunice!

 1. viorex zice:

  1.-nu stiu cum s-o faca…nu-i invata nimeni
  -n-au incredere ….nici in ceilalti si nici in ei insisi
  -se refugiaza mult prea mult in mediul virtual….si acolo comunicarea e artificiala (asta facem si noi acum), saraca, stereotipa….

  2. -nu stiu exact…probabil ar trebui sa am sentimentul ca ,,vorbim aceeasi limba,,
  – stiu doar ca nu-mi place violenta (nici macar) in limbaj.

  • Cred la fel ca si tine Viorex ca e teama si lipsa de incredere. Dar am observat ca daca intalnesc oameni care au rabdare sa ii asculte, unii reusesc sa faca pasul de la frica la deschidere, de la tacere la verbalizare. Chestia cu aceeasi limba in comunicare se invata. Adica chiar se poate vorbi pe limba celuilalt. Insa la modul ideal vorbind, asta trebuie sa se intample cu ambii parteneri dintr-o conversatie. Comunicarea e reala doar daca se face la ambele capete ale relatiei. Cat despre ce ne place sau nu intr-o convorbire, cred ca e suficient sa ne exprimam punctul de vedere. Ar trebui sa fie suficient pentru ca sa se regleze modul de comunicare.

Scrie un comentariu