Dezvoltare personală

Performanta in comunicare

Coaching pentru performanţă în exprimare 
Încredere şi implicare pentru succesul tău!

Scop

Este ceea ce imi place să fac prin coaching şi comunicare: să ajut oamenii să se descopere şi să îşi exprime opiniile.

Cred că unul dintre cele mai eficiente instrumente cu ajutorul căruia cineva poate să-şi îmbunătăţească exprimarea, să atingă performanţă în comunicare şi în relaţiile personale este coachingul.

Argumente

Se spune că a doua cea mai de temut activitate pentru majoritatea oamenilor este vorbirea în public, susţinerea unei comunicări în faţa unui auditoriu. Unii nu au curaj uneori să se adreseze nici măcar unui grup restrâns de două-trei persoane, şi preferă să nu îşi mai exprime ideile sau nemulţumirile. Ceea ce duce la acumularea de frustări şi la descărcări ulterioare explozive, comportament catalogat imediat de neînţeles de către ceilalţi.

Multora dintre noi ne este extrem de necesară abilitatea de vorbitor şi suntem nevoiţi să o utilizăm la locul de muncă, acasă, precum şi în toate relaţiile noastre.

De ce?

Pentru că este necesar să vorbim despre rezultatele muncii noatre, sau pur şi simplu să relaţionăm cu alte persoane. Uneori avem de povestit prietenilor ceva interesant sau dorim să îi întrebăm despre ei şi ne trezim că nu suntem înţeleşi, sau chiar îi deranjăm cu ceea ce spunem. Sau poate cu felul în care am vorbit?! Sau cu ambele….

Dacă iau de exemplu cele două propoziţii evidenţiate de mai sus şi le scriu cu un font neuzual vor arăta aşa:  Sau cu felul în care am vorbit?! Sau cu ambele…. .

Adică complet de neînţeles!

Concluzii

 

Altfel spus atunci când ne exprimăm incoerect, complicat şi folosind un limbaj neinteligibil pentru ceilalţi, punem persoanele cu care de fapt dorim să interacţionăm, în imposibilitatea de a ne înţelege. Şi asta încurcă iţele foarte tare!

Comunicarea este „un personaj nevăzut şi puternic” însă este cel mai important, prezent în oricare discuţie din zilele noastre. Datorită ei uneori se complică lucrurile, prin exprimări stângace, dar tot datorită comunicării, într-o manieră adecvată, inspirată se armonizează neînţelegerile şi se rezolvă situaţiile dificile.

Comunicarea este de fapt un proces complex şi iar abilitatea de a comunica se învaţă, se educă sau se poate readuce în prim plan, dacă a fost data cumva uitării.

Cuvintele au o putere imensă asupra oamenilor, le pot schimba opiniile chiar şi comportamentul şi din acest motiv  se cuvine să fie utilizate cu grijă.  Există cuvinte care dor sau care inspiră şi motivează, depinde doar de noi să le găsim pe cele mai potrivite şi să le rostim cum trebuie.

O conversaţie poate fi decisivă în multe dintre situaţiile prin care trecem în viaţă iar lipsa de autenticitate în exprimare se simte cel mai repede în astfel de momente şi poate face diferenţa dintre un final favorabil şi unul nefavorabil.

Şi atunci, fiind conştienţi de acest lucru vă propun să nu îl mai ignorăm şi să facem din modul propriu de a ne exprima un aliat preţios.

Cum?  

Acelora dintre voi care doresc să îşi descopere sau amplifice calităţile de vorbitor, să îşi domine, depăşească sau chiar să elimine obstacolele de exprimare, le ofer un program de coaching dedicat acestui scop.

Doresc să lucrăm împreună pentru performanţă în exprimare iar pentru detalii vă rog să mă contactaţi la una dintre adresele de e-mail: nicoletadoinaradu@gmail.com, doinaradu06@yahoo.com.

Până atunci vă invit la un schimb constructiv de opinii şi idei.

Voi aţi trăit situaţii  în care felul în care v-aţi exprimat a făcut diferenţa între succes şi eşec ? Mi-ar plăcea să-mi povestiţi…

John Farnham – You’re the voice 

Standard

Scrie un comentariu