Dezvoltare personală

Răspunsul așteaptă cuminte să-l cauți

Ai simțít vreodată că nu ai răspuns la o întrebare, care revine obsesiv, chinuitor? Sunt convinsă că da…am pățit-o la rândul meu. Până când într-o bună zi, obosită fiind și prea prinsă în alte gânduri și griji cotidiene…am uitat pur și simplu de chestiunea arzătoare. Și ce să vezi…fix atunci am primit răspunsul căutat.

Cea mai bună metodă

de a afla un răspuns este să uiți de căutarea asiduă și nu de căutarea în sine cât de insistența cu care o făceai. Pur și simplu transformă insistența într-o întrebare precisă și trimite-o ca pe aripile unui planor, pe un alt nivel de conștiență, acolo unde există soluțiile și răspunsurile tale.

Adică unde?

În subconștient, deoarece acolo resursele tale de cunoaștere se află la un potențial maxim. Subconștientul poate să răspundă doar la întrebări clare. El nu poate reacționa la insistențele noastre de a relua investigarea, deoarece nu înțelege termenii confuzi, el execută comenzi precise. Știind asta, adresez întrebarea cât mai clar către sinele (subconștientul) meu – vorbindu-i ca unei alte persoane. Îl întreb pe el, cu toată încrederea și uit restul de griji și de stres datorate necunoașterii (încă a) răspunsului.

Și-apoi răspunsul apare repede, pentru că el de fapt … mă așteapta cuminte să-l caut!

 

 

Standard

Scrie un comentariu