Dezvoltare personală

Răspunsurile tale la 3 întrebări

sigla RTimagesVreau să pregătim atelierul despre influenţe şi vă cer ajutorul. Comentariile referitoare la articolul meu Influenţe pozitive sau negative, puneau cumva sub un semn al îndoielii afirmaţia mea că majoritatea influenţelor pe care le resimţim au un efect negativ. Vă rog să-mi spuneţi într-un comentariu la acest articol, ce credeţi despre asta, cum e de fapt pentru fiecare dintre voi, sub forma unor răspunsuri la următoarele trei întrebări:

1. Cum consideri tu că te influenţează persoanele din jurul tău: familie, prieteni, colegi?

2. Ce contează pentru tine cel mai mult în acest moment al vieţii tale: dorinţele, acţiunile, gândurile, opiniile, impresiile tale sau cele ale părinţilor, prietenilor/colegilor tăi?

3. Atunci când ai de luat o decizie, cât de mult este influenţată decizia ta de propria ta opinie, opinia părinţilor, opinia prietenilor? Aici vă rog să corelaţi importanţa cu acordare unui punctaj de la 1 la 10 (cu 1 = minim şi 10 = maxim).

Mulţumesc!

Standard

14 gânduri despre „Răspunsurile tale la 3 întrebări

 1. Cred ca persoanele apropiate sunt cele care ne influenteaza doar prin simplu fapt ca parerea lor este cea mai importanta. De exemplu, ma asigur intotdeauna ca deciziile pe care le iau nu ii afecteaza si pe membrii familiei si ma consult cu ei inainte de orice. De aceea, in acest moment al vietii mele i-as acorda familiei nota 7 din punct de vedere influenta. Recunosc ca s-ar putea sa fie mai mare decat atat aceasta nota, daca tin cont ca in acest moment al vietii mele impresiile familiei cantaresc destul de mult.

 2. 1. Recunosc că destul de mult. De cele mai multe ori pozitiv.
  2. Pe primul plan sunt eu. Eu iau deciziile sau cel puțin așa îmi place să cred 🙂
  3. Propria opinie: 9/10, părinți: 5/10, prieteni: 7/10

 3. 1. Cu siguranta, familia este aceea care ne „guverneaza”. Intotdeauna tin cont de parerea familiei, dar sunt si situatii in care ascult si fac ca mine….daca ar fi sa fac un clasament: familie, prieteni, colegi. Fiecare ma influenteaza intr-o oarecare masura (pozitiv sau negativ, depinde de situatie).
  2. ale mele, ale mele…..dar tin cont si de cei din jurul meu
  3. Intotdeauna familia stie pe ce „butoane” trebuie sa apese pentru a-mi influenta decizia , de aceea un nivel 7 e potrivit. Desigur, prietenilor le rezerv in loc special. Ei stiu de ce!

 4. Frezor Vasile zice:

  1. Pozitiv, in general
  2. Eu. Iar „eu” isi rezerva dreptul de a gandi-dori-actiona in interesul meu sau al familiei
  3. Propria opinie 9/10, parinti, prieteni, colegi 2/10; bonus: opinia sefului 100/10 :))).

  Nicoleta, stoian, sa ma anuntati si pe mine cand gresiti, in special daca va uitati portofelul din greseala pe undeva, sa ma bucur si eu de greselile voastre.

 5. Frezor Vasile zice:

  Am uitat: vrem si concluziile sondajului. Fiindca abia acum realizez ca am o problema cu intrebarile 2 si 3 … dar numai dupa ce ma lamuresc cu concluziile.

Scrie un comentariu