Rezultatele la cele 3 întrebări

sigla RTÎn urmă cu câteva articole, am lansat ideea că influenţele pe care le au asupra noastră oamenii din exterior sunt în majoritate negative, sau mai exact spuneam io că au efect negativ asupra noastră. În comentariile de la acel articol intitulat Răspunsurile tale la 3 întrebări a apărut ideea că nu ar fi majoritar negative şi aşa m-am gândit că dacă veţi răspunde voi direct la 3 întrebări, aş putea afla şi eu şi voi cum stă treaba. Am primit 6 comentarii/răspunsuri  prin intermediul cărora a reieşit următoarea situaţie:

1

3 răspunsuri adică jumătate consideră că au parte de influenţe pozitive. 4 sunt de părere că depinde de la caz la caz. Sunt 3 plus 1 care a răspuns dublu adică şi pozitiv şi neutru.

Eu spusesem din start că majoritatea îs negative. Iată că e o diferenţă de opinii deja.

 

 La întrebarea a doua am primit 4 răspunsuri ferme cum că opiniile proprii contează cel mai mult, 2 răspunsuri care spun că şi opinia familiei contează mult şi un răspuns care acordă familiei şi prietenilor, la un loc, un vot de încredere.

3

Pentru luarea deciziilor jumătate au spus că se bazează pe propria opinie (acordând o notă medie de 9-9,5) o altă jumătate decide în funcţie de opinia familiei (nota 7), ceea ce completez eu mai departe înseamnă că până la nota maximă 10, au şi pentru ei 3 puncte.

Chiar dacă am prezentat rezultatele aşa pompos, nu am pretenţia de a fi făcut un sondaj de opinie, pentru că nu se face aşa simplist şi nu am competenţe în această direcţie.

Aşa încât vă mulţumesc pentru că v-aţi jucat împreună cu mine şi vă invit să vă gândiţi cum şi cât de mult poate varia fiecare din grafice, în funcţie de vârstă şi de responsabilităţile (facultate, căsătorie, copii, serviciu, etc.) asumate la momentul în care avem de înfruntat o situaţie, de luat o decizie. Şi mama ei de treabă, cam avem de luat decizii zilnic! Până la urmă despre asta este vorba…cel puţin , aici am vrut să aduc discuţia. La faptul că ar fi minunat să ne antrenăm un aparat propriu, un sistem interior care să funcţioneze eficient, adică să utilizeze cât mai multe dintre resursele proprii disponibile în timpul avut la dispoziţie, cu care să ajungă la cele mai bune rezultate (proprii) posibil de atins în acele coordonate. Fără lamentări inutile, fără suferinţe gen „angoasa cimpoiului” sau „văleu drobul”, fără a ne concentra pe lipsuri ci pe punctele tari. De ce? Pentru că ele ne duc mai departe!

%d blogeri au apreciat: