Dacă doriţi să comentaţi, Dezvoltare personală, General

Speranţa are termen de valabilitate?!

valbUneori discutând cu oamenii, în timpul unor conversaţii plăcute şi aparent uşoare, discuţia ajunge invariabil la o zonă umbrită, în care se simt pe dedesubt regrete pentru că lucrurile nu s-au petrecut prea bine. După care pentru încurajare, apare pe final o notă de optimism, ideea că parcă mai avem acolo o mică speranţă că totul va fi bine şi pentru noi. Este vorba despre cei doi care stau de vorbă (dar ideea are evident aplicabilitate mai largă). Speranţă şi schimbare, două cuvinte simple care provoacă atâtea reverberaţii înauntru, încât e greu să le vezi profunzimea.

Cum adică mai avem speranţă?!

De parcă speranţa ar fi ceva aşa ca grişul din cămară. Stă cuminte în punga ei/lui până când vine cineva şi îl chinuie cu lingura sau îl uită acolo, sa-l mănânce fluturii. Oare speranţa are şi ea un termen de valabilitate, aşa cum are şi grişul? Eu cred că da, are şi din acest motiv ar fi păcat să fie lăsată să se învechească neluată în seamă, în întunericul cămării sufletului nostru. La fel ca şi schimbarea, ambele au un potenţial imens, ambele stau în pungile lor, puse bine pe raft şi rămân uneori… neumblate. Le putem lăsă aşa mai departe, pentru că ştim exact ce se va întâmpla : fix nimic.

Dar dacă am umbla din când în când la ele?

Ce s-ar putea oare întâmpla, dacă am umbla periodic la pungile din cămară? Speranţa s-ar înnoi, schimbarea s-ar petrece, cămara s-ar umple de toată energia pozitivă care se degajă din pungile deschise. În sufletul cămară ar pătrunde lumina nouă, a persoanei care devii, prin înnoire şi schimbare. Termenul de valabilitate al speranţei este împlinirea iar cel al schimbării este evoluţia, progresul omului faţă de el însuşi. Voi ce părere aveţi?

E un lucru de făcut cu grijă pentru că doar noi avem acces acolo, în cămăra proprie. Intrăm pe teritoriu sacru şi tocmai de aceea tot ce lucrăm acolo ne aduce împlinire şi bucurii. Şi nu uitaţi că mai sunt şi alte pungi, cu înţelepciune, dărnicie, îngăduinţă, dragoste, răbdare, hărnicie, multe altele. Ele ce termene de valabilitate au? Le-aţi mai verificat?!

Standard

4 gânduri despre „Speranţa are termen de valabilitate?!

 1. Grigore Cornelia zice:

  Speranţa este ca o clepsidră, când crezi că ea s-a scurs, se întoarce în favoarea ta.
  Cu totii cunoastem dictonul : “Speranta moare ultima”. Suntem de acord cu acest adevar, pentru ca noi insine il traim adesea in viata. Cu siguranta ca speranta este unul dintre darurile cele mai de pret lasate noua de Dumnezeu pentru a ne usura, a ne infrumuseta si lumina sufletele adesea obosite de calatoria atat de primejdioasa pe marea vietii.

 2. Nicoleta Doina Radu zice:

  Faină tare metafora cu clepsidra…dar cine o întoarce?! Se întoarce singură sau o întoarcem noi? La urma urmei e clepsidra cui?!

  • Nicoleta Doina Radu zice:

   As vrea sa cred ca da, stim sa ascultam de instinctele noastre. Si daca nu stim inca, suntem pe cale de a învăța…există oameni care ne pot ajuta!

Scrie un comentariu