Dacă doriţi să comentaţi

Viața ca un dans

E vremea aceea specială din an, în care dorințele noastre iau amploare, fiind stimulate de o multitudine de factori, nu toți benefici. Mă gândesc aici la toate reclamele colorate și zgomotoase, care deși ne irită nervii, sfârșesc prin a ne atrage în magazine la cumpărături de multe ori nenecesare. Și totuși este perioada aceea febrilă, de pregătire pentru sărbătorile de iarnă, în care ne simțim de cele mai multe ori copiii din nou, cu sufletul în așteptarea împlinirii unei dorințe fierbinți.

Doar că unii dintre noi sunt oameni mari, cu responsabilități. Dacă punem lucrurile în perspectiva anului nou care vine fuga fuga, e timpul să ne proiectăm dorințele și setul de acțiuni adecvate pentru îndeplinirea lor.

” În momentele în care decideți, vă șlefuiți destinul!”

Are Tony Robbins un citat care mi se pare potrivit: ” În momentele în care decideți, vă șlefuiți destinul!” Suntem în perioada unor asemenea momente în care analizăm rezultatele anului 2014 și le planificăm pe cele ale anului 2015. Decidem cu alte cuvinte ce am făcut bine sau mai puțin bine, tragem concluziile care se impun și decidem ce vom face mai departe.

Tot Anthony Robbins spune că viața noastră poate fi privită ca un dans sublim între cele mai mari frici și cele mai mari dorințe pe care le avem. Depinde doar de noi să le uităm pe primele ca să le putem obține pe ultimele. Dacă procedăm invers, alimentând cu energia noastră vitală temerile, ne asigurăm un frumos eșec. Dar dacă facem lucrurile în armonie, ca într-un dans, ne putem bucura de munca depusă chiar în acele clipe și la final ne asigurăm un succes.

Cum?

Prin acțiune continuă, prin muncă disciplinată, prin concentrarea pe rezultatul final, prin conștientizarea stării de bine pe care o aduce îndeplinirea scopului dorit, prin ignorarea stării de disconfort pe care o aduc dificultățile care vor apărea. La urma urmei, în esență între noi și reușita sau eșecul nostru stăm … noi înșine!

 

Standard

Scrie un comentariu